ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ

02 Οκτωβρίου 2019 Γράφτηκε από τον Νέα 1336
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αντιμέτωποι με επικίνδυνες συνθήκες για την ασφάλεια των παιδιών τους βρέθηκαν χθες το πρωί, 1/10/2019, οι γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα, εξαιτίας εργασιών επισκευής της στέγης των τεσσάρων λυόμενων αιθουσών διδασκαλίας που βρίσκονται εντός του σχολικού προαυλίου.

Την εκτέλεση του έργου επισκευής έχει αναλάβει ιδιώτης εργολάβος υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα.

Δυστυχώς, οι εργασίες επισκευής, που περιλαμβάνουν αποξήλωση της υπάρχουσας σκεπής και επισκευή της, διεξάγονται κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, χωρίς να έχει ληφθεί οποιοδήποτε από τα νόμιμα και αυτονόητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας μαθητών, δασκάλων και εργαζομένων στο έργο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες και δικαιολογημένες αντιδράσεις γονέων και κηδεμόνων μαθητών του σχολείου. Με παρέμβαση της αστυνομίας, που κλήθηκε από τους γονείς,  οι εργασίες διακόπηκαν προσωρινά.

Το σχολείο επισκέφτηκε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κος Καραγιάννης ο οποίος δήλωσε ενημερωμένος για τον τρόπο και τον χρόνο εκτέλεσης του έργου και μάλιστα ανέφερε πως ανάλογα έργα κατά την ώρα λειτουργίας θα γίνουν ή γίνονται και σε άλλα σχολεία της πόλης. Δεν έδωσε απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα των γονιών αλλά και εκπροσώπου της παράταξής μας, για το πώς μπορούν να πραγματοποιούνται οικοδομικές εργασίες κατά την λειτουργία του σχολείου και ποιος εγγυάται για την ασφάλεια των παιδιών και τους κατηγόρησε πως γίνονται υπερβολικοί.    

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξής μας κ.κ. Σάρολα Βασιλική, Τσιάκαλος Κοσμάς και Παπαδημητρίου Θανάσης βρέθηκαν χθες το πρωί στο χώρο του σχολείου. Το έργο επισκευής τελικώς διεκόπη μέχρι τη λήξη του σχολικού ωραρίου και οι εργασίες συνεχίστηκαν κατά τις απογευματινές ώρες.

Η σημερινή εικόνα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα αναδεικνύει για ακόμα μία φορά την προχειρότητα και ανευθυνότητα από το σύνολο των εμπλεκομένων στην εκτέλεση τεχνικών έργων στην πόλη μας. Η αδιαφορία ως προς την τήρηση των αναγκαίων και υποχρεωτικών από τη νομοθεσία μέτρων ασφαλείας δεν συνάδει με την εικόνα μιας σύγχρονης, ανθρώπινης πόλης, φιλικής και ασφαλής προς τους κατοίκους.

Τα έργα συντήρησης των σχολείων της πόλης πρέπει να εκτελούνται σε περιόδους που τα σχολεία είναι κλειστά έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία τους και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Η δημοτική αρχή και οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους έχουν ανατεθεί από τους δημότες, πράττοντας τα αυτονόητα, για να αποφεύγονται καταστάσεις σαν κι αυτή που ζήσαμε χθες στο 1ο δημοτικό σχολείο.

Βύρωνας, 02-10-2019

 

Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ