ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30 Μαϊος 2019 Γράφτηκε από τον Νέα 2227
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ευχαριστούμε ολόψυχα τους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου, δίνοντας στην παράταξή μας ποσοστό 7,95% και αντίστοιχα τρεις (3) έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας.

Το αποτέλεσμα τιμά και δικαιώνει τον αγώνα μας. Μας δίνει ελπίδα και δύναμη να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε την προσπάθειά μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η δημοτική μας παράταξη πορεύτηκε και θα συνεχίσει να πορεύεται ανεξάρτητα, ακομμάτιστα και ανιδιοτελώς, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των πολιτών. Ενάντια σε αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές. Αυτή ήταν και είναι η δέσμευσή και η ευθύνη μας. Αυτό είναι το πολιτικό συμβόλαιο τιμής απέναντί στον κόσμο που μας στήριξε με τη ψήφο και την εμπιστοσύνη του.

Ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών θεωρούμε δεδομένο ότι ο κάθε συμπολίτης μας ελεύθερα, με βάση τις πολιτικές και ιδεολογικές του αναφορές, θα επιλέξει τη στάση που θα κρατήσει.

Οι αρχές και οι θέσεις πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η νεοσύστατη δημοτική μας παράταξη δεν θα μας επέτρεπαν, σε καμία περίπτωση, να σκεφτούμε ότι θα μπορούσαμε να ποδηγετήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο τη ψήφο του Βυρωνιώτικου Λαού. Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν τις πολιτικές και ιδεολογικές καταβολές, τη διαδρομή και τις θέσεις των δύο υποψηφίων δημάρχων και θα τις συνεκτιμήσουν αναλόγως.

Καλούμε τους δύο υποψηφίους δημάρχους και τις παρατάξεις που τους  στηρίζουν να αναδείξουν δημόσια τις πολιτικές, ιδεολογικές και προγραμματικές τους θέσεις, διαφορές και διαφωνίες, προκειμένου να μπορέσουν οι εκλογείς να καθορίσουν τη στάση τους την ερχόμενη Κυριακή.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι, βάσει της βούλησης του εκλογικού σώματος, όπως αυτή εκφράστηκε στην κάλπη της περασμένης Κυριακής, έχει ήδη γίνει η κατανομή των εδρών του δημοτικού συμβουλίου.

Είναι συνεπώς γνωστό σε όλους ότι καμία δημοτική παράταξη δε συγκέντρωσε την πλειοψηφία των εδρών του δημοτικού συμβουλίου. Αντιθέτως, θα χρειαστεί η σύμπραξη τριών ή και περισσοτέρων παρατάξεων προκειμένου να διοικηθεί η πόλη την επόμενη τετραετία, ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος την ερχόμενη Κυριακή. Εμείς, από τη θέση που μας τοποθέτησε ο Βυρωνιώτικος λαός, με βάση τις γνωστές σε όλους αρχές και απόψεις μας, θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο στην πόλη μας.

Σας καλούμε να σταθείτε πλάι μας. Να συνεχίσετε να στηρίζετε την Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα.

Βύρωνας, 30 Μαΐου 2019