Καρέας…Η εξοχή του Βύρωνα...

20 Μαϊος 2019 Γράφτηκε από τον Νέα 1796
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

 

 

Ζώντας κάποιος στον Καρέα, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, θα καταλάβει πολύ σύντομα ότι το κομμάτι αυτό του Βύρωνα έχει κάτι το διαφορετικό σε σχέση με αρκετές περιοχές της Αθήνας. Είναι, αυτό που εμείς οι Καρεώτες ονομάζουμε χαριτολογώντας, χωριό!

Είναι ένα χωριό περιστοιχισμένο από πόλεις. Είναι μία συνοικία του Βύρωνα, ανθρώπινη, που λίγο ως πολύ όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και ένας τόπος ιδανικός για να μεγαλώσει κάποιος την οικογένειά του, μακρυά από την πολύβουη πόλη.  Έχει όπως όλα τα χωριά της επαρχίας, τους δικούς του αργούς ρυθμούς.

Παράλληλα τα Σαββατοκύριακα συμπολίτες μας από όλη την Αθήνα επισκέπτονται τον Καρέα για να νιώσουν αυτή την αύρα και την ηρεμία του. Πολλοί περιπατητές ανεβαίνουν στο βουνό του Υμηττού και άλλοι καταλήγουν σε μία από τις πολυάριθμες ταβέρνες του.

Δυστυχώς στον Καρέα υπάρχουν και πολλά προβλήματα όπως, ενδεικτικά αναφέρω, οι συγκοινωνίες, οι ασυντήρητες παιδικές χαρές και πλατείες, η ανακύκλωση κ.α. Γενικά, μένοντας κάποιος στον Καρέα νιώθει αποκομμένος και ίσως ξεχασμένος από το υπόλοιπο κομμάτι του Βύρωνα. Με τη λύση των ανωτέρω προβλημάτων θα βελτιωθεί κατά πολύ, αρχικά η καθημερινότητα των Καρεωτών και δευτερευόντως όλων των επισκεπτών του.

Ο Καρέας είναι το στολίδι του Βύρωνα και πρέπει να του δοθεί η ανάλογη προσοχή!

 

Αντώνης Μπατζάκας

Υποψήφιος Δημοτικός Συμβούλος με την Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πές το όπως θέλεις Άρθρο Αλίκης Κασιξίδη »